Istenségek: SHIRDI SAI BABA

SHIRDI SAI BABA

Shirdi Sai Baba (1838-1918) elismert spirituális mester, fakír volt. A hívei szentként, avatárként tisztelték.

SHIRDI SAI BABA

Erős, tiszta hit, magas tudatosság, szeretetteljes hozzáállás

Példa a tisztító imára

Kérem hitem, erősítését, rezgésem emelését. Kérem, hogy a sorsfeladatomon, spirituális utamon haladva hittel, szeretettel, a béke követeként képviselhessem a felsőbb tudatosság teremtő energiáit.

Mitológiai háttér

Shirdi Sai Baba (1838-1918) elismert spirituális mester, fakír volt. A hívei szentként, avatárként tisztelték. Muszlim és hindu hívei is voltak, nem tudjuk teljesen biztosan, hogy ebben az életében melyik vallás állt közelebb hozzá. Ő úgy tartotta, hogy ez nem is igazán fontos. Ami igazán számít, az az, hogy a tudatosság isteni útját járjuk.

Shirdi Sai Baba máig nagyon népszerű, Indiában különösképpen, de világszerte is számos követője van. A múlandó dolgokat nem tartotta sokra, sokkal inkább az önmegvalósítás, a beteljesedés volt a fókuszában. A szerelemről, megbocsátásról, mások segítéséről, adakozásról, elégedettségről, belső békéről, hitről tanított. Nem különböztette meg az embereket a vallásuk, vagy kasztjuk szerint. Tanaiban a hinduizmus és a muszlim vallás tanait ötvözte.

A mosét, ahol lakott, Dwarakamayinak nevezte el. Mindkét vallás eszköztárát használta, Shirdiben temették el. Az egyik legfőbb mondása, „Egy Isten mindenek felett” a muszlim és szúfi hitvilágból ered. Másik ismert mondása: „Higgy bennem és az imád válaszra talál”. Hitvallása: „Isten a királyunk”.

shirdi sai baba

SHIRDI SAI BABA

JAVASOLT MANTRA:

Aum Sai Sri Sai Jaya Jaya Sai

A mantra közelítő kiejtése:
Om szai srí szai dzsaja dzsaja szai

TOVÁBBI KÉRDÉSEID VANNAK A SORSLEVELEKKEL KAPCSOLATBAN?

ÖSSZEÁLLÍTOTTUK NEKED A LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ KÉRDÉSEKET ÉS VÁLASZOKAT.