Kérdések & VÁLASZOK

KÉRDÉSED VAN A PÁLMALEVELEKRŐL?

A leggyakrabban előforduló kérdések és válaszok segíthetnek jobban megismerni ezt az ősi szent módszert.

Kérdés: Mit tartalmaznak a pálmalevelek?

A pálmaleveledben betekintést kaphatsz a jövődbe. Néhány éves periódusokban, mostantól az életed utolsó szakaszáig tudhatod meg, hogy az élet területein mi vár rád. Alapvetően jövő orientált, de gyakran visszanyúl a múltba is, sőt valamelyik régi karmikus életedbe is betekintést kaphatsz.

Kérdés: Nem jóslás, nem asztrológia, nem numerológia?

Nem. Ez pálmalevél. Kötődik az indiai védikus asztrológiához, de teljesen más alapon nyugszik. Ezek ősi szent iratok, amit a régi idők mesterei jegyeztek le, az alapján, amit láttak az égi krónikából, az Akasából. A felolvasó a leveledből fog felolvasni, a számodra évezredekkel ezelőtt megírt információt fogod megkapni. Nem a felolvasó állítja össze neked.

Kérdés: Állatok, gyerekek sorsa is szerepel a levélen?

Gyermekeknek 16 éves kortól tudjuk elindítani a kerestetést. Egyébként pedig a te leveledben betekintést kaphatsz a gyerekeid és a szüleid életébe is, de ez alapvetően rólad szól. Állatok nagyon ritkán jelennek meg. Főleg inkább úgy, hogy a karmikus életedben volt-e dolgod állatokkal, tettél-e valamit velük.

Kérdés: Lehet-e valaki másnak felolvastatni a levelét?

Nem. Csak saját magadnak lehet pálmalevelet olvastatni.

A levélen néha olyan belső információk vannak, amit csak az illető tud, még a közeli családtagoknak sem mondott el. Így családtagoknak, ismerősöknek, barátoknak nem tudod felolvastatni a levelét. Mivel a levél az életről szól, ezért sajnos halott családtagjainknak sem tudunk pálmalevelet olvastatni.

Kérdés: Ki kell-e utaznom Indiába?

Évezredeken át, erre úgy volt lehetőség, hogy el kellett utazni Indiába és ott felkeresni a felolvasót. Ez akár egy éveken át tartó, és nagyon költséges folyamat volt. Mára a modern technológiának hála a folyamat jóval egyszerűbbé vált.

Így nem szükséges kiutaznod Indiába. A mi egyik küldetésünk, hogy segítsünk neked hozzájutni a leveled tartalmához. A teljes folyamaton végigviszünk, mindent megszervezünk helyetted. A felolvasást pedig a felolvasótermeinkben, személyesen fogod majd megkapni.

Kérdés: Vannak-e csalók?

Ha kimész Indiába, számtalan helyen találkozhatsz olyanokkal, akik azt állítják magukról, hogy felolvasásokkal foglalkoznak. Nem biztos, hogy egy hiteles felolvasót találtál, hiszen mindössze 200 hiteles felolvasó család van, és több ezren foglalkoznak ezzel. Közülük mindössze 8-10 olyan felolvasó van, aki külföldre is dolgozik. Mi mindannyiukkal kapcsolatban állunk, ismerjük őket személyesen, és csak a legjobbakkal dolgozunk együtt.

Kérdés: Fontos a felolvasó tapasztalata?

A felolvasók olyan szent családokból származnak, akik generációkon át, akár évszázadok vagy évezredek óta csak ezzel foglalkoznak. Ez életfeladatuk, ezt tanulják, és az egész életüket ennek szentelik. Olyan mély és alapos tudással rendelkeznek, amely az egész világon csak nekik van meg ezen a területen. A leveleknek olyan speciális a nyelve és a nyelvezete, hogy ha mi beszélnénk tamilul, akkor sem értenénk. Felolvasóinkkal évek óta együtt dolgozunk.

Kérdés: Kinek van és kinek nincs levele?

Az a tapasztalatunk, hogy aki érzi a hívást és szeretné megkerestetni és felolvastatni a levelét, azoknak az esetek döntő többségében meg is van a levele. Érezni fogod. Ezért is nagyon fontos, hogy saját döntésedből, szabad akaratodból gyere el. Ekkor nagy eséllyel meg is tudjuk találni a leveled. Tapasztalataink szerint, akiknek nem lett meg a levele, azok jellemzően nem szabad akaratukból jöttek, hanem valaki másnak, pl. párjuk vagy szülőjük nyomására. Ezért téged is tisztelettel kérünk, hogy senkit ne győzködj. Fogadd el az ő döntését, a szabad akaratát.

Kérdés: Ez az én levelem? Nekem szól?

A levélen számos olyan információt fogsz hallani, amiről magadra ismersz. Vendégeink rendszeresen mondják visszajelzéseikben, hogy a legbelsőbb gondolataik, életük olyan eseményei jelentek meg a levélen, amiről másoknak talán soha nem is beszéltek. A felolvasás neked szól és rólad szól. A levél a tiéd, és arra hivatott, hogy kifejezetten neked nyújtson segítséget, a te életedre.

Kérdés: Honnan tudhatom, hogy hiteles?

Visszajelzések százait kaptuk már korábbi vendégektől. Nap, mint nap látjuk, a saját életünkben is, ahogy megvalósul mindaz, ami a levelekben van. Mindannyiunknak volt már felolvasása, ezt az utat éljük. Nekünk nem feladatunk senkit sem meggyőzni, nem feladatunk semmit sem bizonygatni, de amit tudunk és tapasztaltunk, azt szívesen megosztjuk veled.

Szeretettel várunk az élménybeszámoló estjeinkre, ahol olyanokkal találkozhatsz, akiknek már voltak felolvasásaik. Bátran tedd fel kérdéseidet, szívesen válaszolunk rájuk. Meg tudjuk mutatni a folyamatot. Gyere el az előadásunkra, találkozz velünk a standunkon, beszélgess velünk.

Kérdés: Miért van szükség ujjlenyomatra?

A pálmaleveleket a szent könyvtárakban az ujjlenyomatok szerint katalogizálják, hiszen sok millió levelet nem lehetne ömlesztve tárolni. Összesen körülbelül 80000 fő ujjlenyomat család van. Az ujjlenyomatod egyedi, viszont van a világban még 100-200 ember, akinek nagyon hasonlít az ujjlenyomata a tiédhez. Ezt hívják ők ujjlenyomat típusnak, vagy ujjlenyomat családnak. Ezek alapján vannak kötegekbe és könyvtárakba rendezve. Ennek köszönhetően néhány nap, vagy néhány hét a kerestetési idő.

Kérdés: Mi lesz az ujjlenyomatok sorsa?

Az ujjlenyomatokat beszkenneljük, kiküldjük Indiába. Ott elemzi a felolvasó, meghatározza, hogy melyik ujjlenyomat típusba tartozol, és ez alapján indítják el a kerestetést a könyvtárakban. Az ujjlenyomatot nem őrizzük, a folyamat végével megsemmisítjük.

Kérdés: Miért kell megadnom a születési dátumomat?

A könyvtárakban a levélkötegeket a születési dátum alapján is rendszerezik. Születési dátum nélkül hetekig vagy hónapokig tart a keresés, és a beazonosítás is jóval hosszabb. Születési dátumot is kiküldve néhány nap a kerestetés, körülbelül fél – egy óra az azonosítás, ezáltal a folyamat jóval gördülékenyebb lesz.

Kérdés: Nem rossz nekem, hogy tudom a jövőmet?

Rossz-e neked, hogy ha amikor beülsz az autóba, tudod, hogy hova fogsz menni? Rossz-e, hogy ha tudod, hogy mi az ideális útvonal? Ez nem eleve elrendelés, nem végzet, nem kőbe vésett dolgok. Azt az ideális útvonalat fogod látni, amin keresztül a szabad akaratod segítségével a lehető legjobbat, legtöbbet tudod kihozni magadból. És így szeretetben és békében élhetsz majd. Ez pedig sosem rossz.

Kérdés: Megtudhatom-e, hogy mikor fogok meghalni?

A halál többféle képen is megjelenhet a levelekben. Az első, hogy ott lehet akár, hogy várhatóan melyik évedben fog véget érni az életed. Vagy pedig az van ott, hogy melyik életperiódus lesz majd az életed utolsó szakasza. Illetve, amivel a leg gyakran találkozunk az az, hogy az életednek, ennek az évéig még itt leszel ebben az életben, eddig írta le az életedet a Maharishi. Utána is itt lehetsz az életben, de a pontos lezárás nem jelenik meg a levélen. Gyakran arra is ad útmutatást, hogy ha szeretnél tovább élni, akkor milyen szertartásokat végezz.

Kérdés: Benne vannak-e a rossz dolgok is?

Az élet nem mindig fényes, vannak néha nehezebb életesemények is. Ezek is jellemzően megjelennek, de azért, hogy segítsen, hogy a lehető legkedvezőbben éld meg, illetve amit lehet, azt elkerülhesd.

Kérdés: Van-e olyan, akinek csak rossz lehet az élete?

Van, akinek sok nehézség és karmikus esemény van az életében. Például van, akinek olyan rövid az élete, hogy meg sem tud születni. De a tapasztalataink alapján, akik ellátogatnak hozzánk, megfogadják a tanácsokat és elvégzik a karmatisztítást, azoknak a lehető legpozitívabb, legjobb irányba indul el az életük. És ha vannak nehézségeik is, abból is a legenyhébb változatot, vagy kimenetelt fogják megkapni.

Kérdés: Tudunk változtatni a rossz dolgokon?

Természetesen, hiszen pont azért jössz el a felolvasásodra, hogy megkapd arra az útmutatást, hogy hogyan tudsz ezen változtatni. Maga a felolvasás számos tanácsot, életvezetési tanácsot, útmutatást fog adni, illetve a felolvasásod végén ad majd személyre szabott karmatisztító gyakorlatokat. Ezt púdzsának nevezzük. Ez akár évekre szólóan tartalmaz imákat, mantrákat, közösségi munkát, adományt, felajánlást.

Kérdés: Mi van akkor, ha megtudom a levelemből, hogy már csak rövid időm van hátra?

Volt már olyan vendégünk, aki igen súlyos egészségügyi állapottal küzdött. Szép útmutatást kaptak arra, hogy hogyan tudják a legjobbat kihozni az életükből, és hogyan maradhatnak a földön a lehető legtovább, egészen addig, amíg szeretnének. A jövőben kapcsolatos betegségekre is kapsz majd útmutatást, hogy amit lehet, azt hogyan előzhetsz meg, illetve hogyan enyhítheted a hatását. Például, ha van egy olyan súlyos betegség esélye az életedben, amit a hosszú időn át tartó stressz, szorongás, vagy egészségtelen életmód vált ki, akkor megjelenik majd a leveledben, hogy mikortól és miken változtass, hogy ezt enyhíthesd, elkerülhesd.

Kérdés: Mi van, ha máshogy döntök, mint ha a levelemben van?

A döntéseidet te hozod, arra mész, amire szeretnél. A levél egy szép útmutatást fog adni. Javasoljuk, hogy ezt az utat kövesd, de természetesen arra mész, amerre szeretnél. Tapasztalataink szerint ez az életút meg van támogatva, és igen szép sikerekkel fogsz gazdagodni.

Kérdés: Meddig tart a felolvasás?

Körülbelül 2-3 órán át tart a feolvasás, ebből általában 20-30 perc az azonosítás, majd várhatóan úgy 50 perc – 1 óra a felolvasás.
Reggel 9-10-kor és 12-13 órakor tudunk kezdeni az időeltolódás miatt.

Kérdés: Személyesen lehet részt venni a felolvasásokon?

A felolvasásod történhet személyesen, a budapesti központunkban, vagy online, Skype hívásban. A személyes jelenlét nem szükséges, a személyes közreműködés viszont fontos, másnak, vagy nélküled nem tudjuk felolvasni a leveledet. A teljes folyamat várhatóan 2,5-3 órát vesz igénybe.

Kérdés: Milyen nyelveken történik a felolvasás?

A levél ótamil nyelven íródott, modern tamil nyelven, illetve angolul olvas neked a felolvasó. A felolvasásod során biztosítunk neked tolmácsot, aki magyarra fordít.

Kérdés: Mikor vannak a felolvasások?

Az Indiával való időeltolódás miatt jellemzően kora délelőtti vagy délutáni órákban tartjuk a felolvasásokat. A teljes folyamat körülbelül ,2,5 – 3 órát vesz igénybe. Tisztelettel javasoljuk, hogy az olvasás előtti időszakban próbálj relaxálni, pihenni, ráhangolódni. Ha van rá lehetőséged, az olvasás után hagyj időt magadnak, hogy az olvasás után tudj magaddal foglalkozni és gondolkozni a kapott információkon.

Kérdés: Élő kapcsolatban leszünk Indiával?

Igen, élő videokonferenciában vagyunk a felolvasóval. Ő is lát majd téged, és mi is látjuk őt.

Kérdés: Mi történik a felolvasásom napján?

Miután megérkezel a felolvasótermünkbe, elmondjuk neked, hogy mire számíthatsz, mi fog történni. Bemutatjuk a levelek és a rendszer működését, és elmondjuk, hogy mire számíts. Majd ezután felvesszük a kapcsolatot az indiiával, a felolvasóval, és elkezdődik az azonosítás. Ez jellemzően egy órán át tart, attól függően, hogy hányadik levél a tiéd a nála lévő kötegekből. Majd van egy kb. fél óra szünet, amíg a felolvasó lefordítja a leveled tartalmát. Utána következik maga a felolvasás, ami egy, másfél órán át tart.

Kérdés: Kik lesznek bent a felolvasásomon?

A felolvasáson te, az indiai felolvasó és a tolmácsod vesztek részt. A felolvasások nem publikusak. Idegenek, külső személyek, akik nem részei a csapatunknak, nem vehetnek részt rajta.

Kérdés: Az azonosítás és a felolvasás egy napon van-e?

Jellemzően igen. Azonban igen ritkán, alkalmanként előfordul, hogy a Maharishi előír számodra bizonyos feladatokat, amiket még a felolvasásod előtt meg kell tenni. Ez ritkán fordul elő, azonban több alkalommal volt már, hogy előtte néhány napig vagy hétig imádkoznod kell, vagy valamilyen meditációt, szertartást ír elő. Például, megbocsájtás, kibékülés, egyes életterületek rendezése. Utána lesz majd lehetőség arra, hogy felolvassa a leveledet.

Kérdés: Mi az azonosítás?

A felolvasásod napján az azonosítással kezdünk. A felolvasónál 100 – 150 levél lesz ott, amik a te ujjlenyomat-családodhoz, és a születési időszakodhoz tartoznak. Innen már a konkrét levél kiválasztásához rád van szükség. Az azonosítás során a felolvasó különböző adatokat, részleteket olvas fel a levelekből, és tőled vár majd választ ezekre. Azt a levelet keresi, ahol minden adat pontosan stimmel rád.

Kérdés: Milyen adatok jelennek meg az azonosításnál?

Megjelenik a te neved, párod neve, szüleid neve, testvéreid. Van-e gyermeked, munkád, diplomád, életed fontos jellemzői. Születési dátumod, akár egy-egy fontos életesemény, hogy mi történt veled. Milyen élethelyzetben vagy most? Mik a terveid? Merre szeretnél előre menni? Az a folyamat arra szolgál, hogy a te leveledet válassza ki, ez rólad és neked szól.

Kérdés: Mi van akkor, ha nem ismerem az életem részleteit, például a szüleim nevét?

Volt már több vendégünk, ahol bizonyos adatok hiányoztak. Érdekes módon az ő kötegükben ezek az adatok nem jelentek meg, ez egyáltalán nem probléma. Az azonosítás során az itt és most jelenik meg, az, amiről neked a jelenben tudomásod van és a jelenlegi élethelyzeted. Például: az azonosítás során nem jelenik meg jövőbeli párod neve, nem jelenik meg egy olyan betegség, ami benned van, de nem tudsz róla.

Kérdés: Mi történik az azonosítás után?

A levél ó tamil nyelven íródott. A felolvasó ezt lefordítja modern tamil nyelvre, és innen abból fog majd felolvasni. Ehhez egy olyan füzetet használ, amit a hiteles felolvasók központilag kapnak kifejezetten a felolvasásokhoz. Javasoljuk is, ha Indiában járnál bárkinek a felolvasása kapcsán, csak olyan felolvasóhoz menjetek, aki rendelkezik ilyen füzettel.

A levél verses formában íródott, négy soros versszakokra bontva. Mondhatjuk úgy, hogy az életed verse, vagy az életed éneke. A levélen található információ fejezetekből áll. Az első, az azonosító fejezet, majd a másodiktól a tizenkettedikig az életed részletei, tizenháromtól a tizenhetedikig pedig további fejezetek következnek. Az egyes fejezetekben az életed egy-egy területének az információ vannak, hogy azon a területen, melyik időszakban mi vár rád. A kidolgozás során ezeket az információkat fésüli össze időrendben, kronológiai sorrendben. Így folyó szövegben kapod majd az információkat.

Kérdés: Mi történik a felolvasás során?

A felolvasás során újra meghallgathatod majd az azonosító adatokat, majd a felolvasás első szakaszában bemutatja neked az életed főbb energiáiról. Egy jellemzést kapsz magadról, hogy jobban megérthesd magadat. Majd utána sok esetben visszatekint a múltadba, de nem a teljes múltad jelenik meg, hanem az a karmikus időszak, amiben most vagy. Elmondja majd, hogy mikor indult ez a karmikus időszak, és nagy eséllyel milyen karmikus események történtek meg veled. Jellemzően ennek nagy része meg is történt. Ha valami nem, akkor arra a tapasztalatra megvolt a védelmed, azt elkerülhetted. Majd ezután a jövődről fog szólni, 2-4 éves periódusokban. Jellemzően a következő 10-15 év a legrészletesebb, és gyakran az élet végéig ott vannak a részletek. A végén természetesen van lehetőség kérdéseket feltenni. Azonban tapasztalataink szerint a legtöbb kérdésre már az olvasás során választ kapsz. A folyamat lezárásaként pedig betekintést nyerhetsz abba a karmikus életedbe, ami a mostani életed főbb karmáját hozza. Elmondja, hogy melyik országban éltél, milyen nemű voltál és mit tettél, ami miatt megkaptad a mostani tapasztalatokat. A folyamat legvégén pedig megkapjuk majd a karmatisztító feladatokat, a púdzsa feladatokat. Ezt a következő hetekben továbbítjuk számodra írásban, magyarázatokkal.

Kérdés: Mi lesz a levelem sorsa a felolvasás után?

A leveled a felolvasás után visszakerül a kötegbe, a köteg pedig a könyvtárba. Egyrészt azért is, mert gyakran a levél másik oldalán egy másik ember élete van. Illetve ez így ebben a formában egy szent egész, nem sérülhet meg. A pálmalevelek felbecsülhetetlen értékű, pótolhatatlan szent iratok. Számos nemzetközi védelem vonatkozik rájuk, mint például az UNESCO védelme.

Kérdés: Mit jelképez a mécses?

A mécses a tüzet szimbolizálja. Az életed fényét, a léted világosságát jelképezi. Mondhatjuk úgy, hogy ez az égi fénynek egy földi mása. Amikor meggyújtod a mécsest, kérd tőle, hogy hosszú időn át fényben világítsa meg az életutadat. Vigyázzon rád, és mindig mutassa meg, hogy a kereszteződésekben melyik a fényesebb választás.

Kérdés: Mit jelképez a virág?

A virág a vizet szimbolizálja. A növekedést, az ég felé törést, a szépséget, a virágzó dolgokat, és minden szép dolgot az életedben. Amikor elhelyezed a virágot az oltárasztalon, adj hálát minden szép dologért, minden virágzó eseményért, és kérd meg az életed, hogy még nagyon sokszor legyen részed szépségben és pozitív élményekben.

Kérdés: Mit jelképez a gyümölcs?

A gyümölcs a földet szimbolizálja. Termékenységet, az anyagi világot, a gazdagságot, a fejlődést, növekedést jelképezi. Adj hálát, amikor a gyümölcsöt elhelyezed mindazért, amit kaptál az életedben ezen a területen, és kérd meg, hogy a számodra fontos életterületeken még sokáig legyél termékeny, gyümölcsöző és sikeres.

Kérdés: Mit jelképez a füstölő?

A füstölő a levegőt és az étert szimbolizálja. Amikor meggyújtod, kérd meg, hogy hozzon neked nyugalmat. Szent és tiszta füstjével, energiájával tisztítsa meg a kétségeket, kérdéseket. Oldja fel és távolítsa el a korlátozó hiedelmeket és hitrendszereket. Kérdések helyére válaszokat adjon, békét, boldogságot és szeretetet hozzon az életedbe. Tisztelettel megkérünk, hogy jó minőségű füstölővel készülj erre az alkalomra.

Kérdés: Hozhatok-e számomra fontos tárgyat a szentélyre?

Nyugodtan hozd el a számodra oly fontos szobrot, malát, személyes tárgyat, hiszen ez egy tisztító és áldó folyamat. A végén itt is hagyhatod adományként, illetve természetesen haza is tudod vinni magaddal.

Kérdés: Számít-e, hogy miből mennyit és milyet hozok?

Ez a te döntésed. Annyit és olyat hozzál, ami számodra fontos. És javasoljuk is, hogy az olvasásod előtti napokban gondolkodj azon, hogy milyen szimbólumok köthetők hozzád.

Kérdés: Lehet-e kérni, hogy valami ne legyen felolvasva?

Ami a leveleden van, abból a felolvasónak kötelessége mindent felolvasni. Mi pedig mindent le fogunk tolmácsolni. Azonban a tapasztalataink alapján, a levélen nincs olyan információ, ami nem visz téged előrébb. Soha nem árt, mindig segítséget nyújt.

Kérdés: Hozhatok-e családtagot, ismerőst a felolvasásra?

Igen. A felolvasásod személyes élmény, de ha nagyon szeretnéd, hogy a párod, családtagod veled legyen, akkor ennek nincs akadálya. Kényszeríteni természetesen senkit sem szabad erre. Az a tapasztalatunk, hogy ha egyedül veszel részt ebben, akkor mélyebb a folyamat, és jobban át tudod élni.

Kérdés: Mire rögzítjük a felolvasás felvételét?

A teljes Skype hívást rögzítjük. Kérjük, hozzál magaddal egy pendriveot, és a felolvasás végén haza tudod vinni. A felvételt ezután már nem őrizhetjük meg. Ezért kérjük, készíts magadnak biztonsági másolatot a felvételről.

Kérdés: Van-e közünk az Indiai Pálmalevél Kéziratok Kutatószövetségéhez?

Nincsen, az a szervezet tíz éve megszűnt, nem csinálhatnak már felolvasást.  Tőlük teljesen függetlenül működünk, más csapattal, más módszerekkel, más mentalitással, más felolvasókkal, de ugyanabból az ősi szent kéziratokból és könyvtárakból dolgozunk.

Kérdés: Mennyibe kerül egy felolvasás?

A felolvasások teljes költsége 88.000 Ft. Ezt két részletben szoktuk kérni tőled. Az első részlet a regisztráció alkalmával szoktuk kérni, ez 28.000 Ft. A második részletet a felolvasásod alkalmával szoktuk kérni, ami 60.000 Ft. Ha esetleg nem találnak levélköteget, akkor a teljes pénz visszajár, és nem kerül semmibe.

Kérdés: Miért nem kerül sokszázezerbe a felolvasás?

Arról nem kívánunk nyilatkozni, hogy mások hogyan, milyen formában működtek. A folyamatnak ennyi a díja, ennél többet nem fogunk kérni tőled. Nincsenek rejtett költségek.

Kérdés: Miért nem tart hónapokig vagy évekig a kerestetés?

Egyszerre mindig annyi regisztrációt vagy felolvasást fogadunk, amennyit a következő hetekben fel is tudunk olvasni. Ezért nincsen heteken vagy hónapokon tartó várólista. A folyamatnak több évezrede volt kikristályosodni, ezért igen gyors és hatékony. Ha valahol ennél tovább tart a kerestetés, akkor az a hosszú várólista miatt van.

Kérdés: Miért kerül pénzbe a pálmalevél olvasás?

A folyamat számos költséggel jár, illetve sok ember munkájából áll össze. Ahogy te is a munkahelyeden, a munkáért mindannyian kapunk fizetést. És számunkra nagyon nagy örömet okoz, hogy az olvasásokkal szent Indiai családokat tartunk el.

Kérdés: Miért kerül ennyibe a felolvasás?

A felolvasás díját az tükrözi, amennyibe ez kerül. Korábban, más szervezetben ennek akár a többszörösébe került. Igyekszünk minimalizálni a költségeinket. Úgy állítottuk össze az árat, hogy az a lehetőleg mindenki számára méltányos, és legalacsonyabb legyen.

Kérdés: Miért van szükség regisztrációs költség befizetésére?

A regisztrációs költség a folyamat elindítását, a kerestetést, a könyvtári költségeket, és a levelek összegyűjtésének, szállításának költségeit fedezi. Az ujjlenyomatoddal együtt kiküldjük Indiába.

Kérdés: Mit tegyek, ha jelenleg nem tudom finanszírozni a felolvasást?

Részletfizetési lehetőséget jelenleg sajnos nem áll módunkban biztosítani. Kérd az élettől, hogy nyújtson ebben neked segítséget. Számos vendégünk mondta, hogy amikor úgy érezte, hogy itt van az ideje a felolvasásnak, az élet automatikusan biztosította számára a megfelelő összeget.

Kérdés: Hány felolvasást tolmácsoltunk?

A sorslevelek már egy évtizede része az életünknek. Tolmácsainkkal, segítőinkkel több ezer felolvasáson vettünk már részt.

Kérdés: Nem beszélek angolul, ez probléma-e?

Természetesen nem. A felolvasásod során biztosítjuk számodra a tolmácsolást. Az ő feladata, hogy végigvezessen téged ezen az olvasáson, és a folyamat minden apró részletét ismerve megfelelő segítséget és támogatást nyújtson neked ezen az úton. Az indiaiak által beszélt angol nagyon szokatlan, első hallásra még egy angolul jól beszélő számára is kihívást jelent. Tolmácsainkat hónapokon keresztül tréningezzük. A felolvasókkal töltött több száz óra során a kommunikáció összecsiszolódik, és tökéletesen megértik egymást.

Kérdés: Hova kell mennem? Hol van a felolvasóterem?

Felolvasótermünk Budapesten, a Kolosy téren van. A felolvasásokon kívül rendszeresen tartunk itt előadásokat, meditációkat.
Előzetes bejelentés után szeretettel várunk téged konzultációra, regisztrációra és az eseményekre.

Kérdés: Mennyi ideig tart a felolvasás?

Összesen 3 órát fogsz eltölteni nálunk. Ebből a felolvasás átlagosan 1 óra. De gyakran hosszabb ennél, akár 2 vagy 3 óra is lehet. Kérünk, hogy a felolvasásod napján bőségesen hagyjál időt, hiszen előre nem tudjuk, hogy pontosan meddig fog tartani.

Kérdés: Ha úgy érzem, hogy minden rendben van az életemben, akkor miért jöjjek?

A vendégeink jelentős része akkor érkezik hozzánk, amikor egy nehezebb élethelyzetben van, vagy abból jön kifelé. Azonban vannak olyan vendégeink is, akiknek alapvetően rendben van az életük. Ők útmutatást, iránymutatást és megerősítést kapnak a levélből. Olyan ez, mint a kézikönyv saját magadhoz, ami mindig ott van nálad, és bármikor kerülsz döntési helyzetbe, vagy egy kereszteződésbe az életutadon, könnyebben találod meg majd a jó utat.

Kérdés: Mi van akkor, ha az életemben van olyan, amit nem szívesen vállalok fel?

Ami az olvasóteremben elhangzik, az bent is marad, nagyon fontos számunkra a diszkréció.
Nem fogunk elítélni vagy megítélni semmiért. Bármilyen élethelyzetből, nehézséggel vagy problémával, vagy különlegességgel érkezel, ezektől teljes mértékben függetlenül és szeretettel fogadunk téged.

Kérdés: Vallásomtól függetlenül szabad-e részt vennem?

A pálmalevelek rendszere és folyamata bár Indiához kötődik, független a vallásoktól. Így vallástól is hitrendszertől függetlenül szeretettel várunk téged. Vendégeink között számos vallás képviselői vagy akár aktív művelői, papjai is megfordultak már.

Kérdés: Beszélhetek-e másoknak a felolvasásomról?

Természetesen igen. Azonban ez az információ csak a tiéd. Ha úgy is döntesz, hogy valakinek mutatsz belőle, jól gondold át, hogy kinek és mennyit. Lehet, hogy akár csak néhány részletet érdemes elmesélned. Természetesen arról mesélhetsz mindenkinek, hogy hol jártál, mi történt veled, és hogy ez milyen változásokat hozott az életedben.

Kérdés: Adhatom-e ajándékba a felolvasást?

Igen, tudsz nálunk vásárolni ajándékutalványt, amivel meglepheted valamelyik szeretted, vagy egy számodra fontos embert. Azonban rendkívül fontos az, hogy mindenkinek saját döntéséből, saját elhatározásából kell érkeznie. Azért senkinek se adjál ajándékutalványt, hogy meggyőzd erről. Akkor érdemes adnod, ha tudod, hogy ő ezt szeretné.

Kérdés: Mivel készüljek a felolvasásra?

Arra kérlek, hogy a felolvasásodra hozz egy pendriveot, amire a felolvasás végén felmásoljuk a felvételt. Hozzál néhány szem gyümölcsöt, néhány szál virágot és mécsest. Ezeket a felolvasótermünkben lévő szentélyre tudod elhelyezni. Ezek olyan szép szimbólumok, amiket saját magadért hozol felajánlásként.

Kérdés: Mi a Púdzsa?

A púdzsa a szanszkrit szó, ami szertartást, rituálét jelent. Ezek olyan feladatok, amik akár éveken át ott lesznek majd veled, és az életed során bármikor elvégezheted. Ezek személyre szabottan, kifejezetten a te karmikus hátteredre összeállított feladatok, imák, mantrák, szolgálat, hagyomány.

Kérdés: Kötelező-e végezni a púdzsákat?

Visszajelzéseinkből szépen látszik, hogy akik megfogadják a tanácsokat és dolgoznak a karmikus energiáik kitisztításán, azok jellemzően igen szépen elindulnak a siker és a boldogság útján. Akik nem végzik a karmatisztító feladatokat, azoknak is általában egyre könnyebbé válik az élete. Azonban megtisztított karmával nagyobb intenzitású, nagyobb sikerek várnak majd. Javasoljuk, hogy minél hamarabb kezd el és végezd el a feladatokat, a púdzsákat. Minél hamarabb végzed, annál hamarabb lesz hatása. Azonban te döntöd el, hogy mikor kezded el. Fontos, hogy az életed során egyszer végezd el, és tiszta karmával tudjál élni.

Kérdés: Végezhetem-e valaki más púdzsáját?

A púdzsa a te saját személyes karmikus hátteredre van összeállítva. Az által, hogy te végzed a púdzsát, az hatással van a családtagjaidra. Az által, hogy te könnyebben élsz, és boldog vagy azzal rajtuk is segítesz, illetve a közös karmátok is könnyebbé válik. Amennyiben a párod is szeretne karmatisztító gyakorlatokat végezni, ha úgy érzi, hogy neki is van levele. Javasoljuk, hogy kerestesse meg a pálmalevelét. Más személyes karmáját azonban nem tudod könnyíteni.

Kérdés: Miért kell indiai istenségekhez imádkozni?

A szabad akaratod, a te döntésed, hogy elvégzed-e a púdzsa feladatokat. Ez egy ősi indiai módszer, ami az ősi indiai kultúra és a hindu vallás eszköztárát használja. Azt szoktuk javasolni, hogy végezd azokat a mantrákat és imákat, amik benne vannak a levélben, mert így a legerősebb a hatása. Azonban természetesen arra is van lehetőség, hogy a saját hited, saját kultúrád és értékvilágod alapján végezd az imákat. A legfontosabb, hogy foglalkozz magaddal, és tegyél magadért!

Kérdés: Pénzbe kerül-e a púdzsa?

A púdzsa feladatok igen változatosak. Több mint 60 különböző feladattípust ismertünk már meg. Ennek jelentős részét egyedül is el tudod végezni. Azonban előfordulnak olyan feladatok is, ahol javasolja a Maharishi, hogy zarándokolj el Indiába, vagy látogass meg templomokat, szakrális helyeket. Illetve vannak olyan feladatok, amelyet India templomaiban érted tudnak elvégezni. Ezeknek van egy jelképes napi díja. A te döntésed, hogy mit szeretnél ebből igénybe venni.

A púdzsának gyakran része valamilyen adomány. Például ételadomány rászorulóknak, ruha családtagoknak, szeretetajándék lelki vezetődnek, mesterednek. Illetve valamikor pénzadomány is előfordul.

Kérdés: Milyen és mennyi adományt adjak?

Nem elsősorban az erre elkötött pénz és össze számít, hanem az adakozás ténye. És érezni is tudni fogod majd, hogy mennyit kell adnod. Lehet, hogy az ételosztás során egy-egy almát vagy pogácsát adsz az embereknek, de az is lehet, hogy megvendégeled őket. Mi már szerveztünk csoportos ételosztást. Különleges élmény és fantasztikus érzés segíteni a rászorulóknak.

Kérdés: Külföldiek számára is elérhető?

Természetesen. A világ bármely országából várjuk a jelentkezőket. Rendszeresen tartunk nemzetközi felolvasásokat külföldiek esetében. Internetes videokonferencia (skype) segítségével tudsz bekapcsolódni az olvasásba. Keress minket bátran, segítünk.

Kérdés: Megoldható-e diszkrét felolvasással?

Teljes diszkréciót biztosítunk. Ami a felolvasóteremben elhangzik, az ott is marad. Ha jön ismerősöd, családtagod, biztosítunk arról, hogy mindenki csak a saját levelében lévő információkat fogja megkapni. Illetve természetesen lehetőséget biztosítunk a teljesen diszkrét felolvasásra, igény szerint úgy, hogy nem találkozol senki mással. És számodra külön időpontot is tudunk biztosítani.

Kérdés: Milyen formában tudok fizetni?

A folyamat során készpénzzel vagy utalással tudsz fizetni.

Kérdés: Meg tudjuk-e szervezni olyannak a felolvasását is, aki mozgásában korlátozott?

Természetesen segítünk, megteremtjük neked a lehetőséget, hogy hozzájuss a felolvasásodhoz, akár interneten át, akár személyesen is. Amennyiben speciális szükségleted van, bátran keress minket. Mindent megteszünk, hogy segítsünk neked.
Nem feltétlen kell eljönni az olvasótermünkbe, otthonról is meglehet a felolvasás. Ehhez számítógépre vagy laptopra van szükség, amire fel van telepítve a Skype program, és fontos, hogy legyen jó internet, valamint mikrofon és kamera a gépen, hogy a tolmács és a felolvasó láthasson téged, ahogy te is láthatod őket.

Kérdés: Lehet-e felolvasása a sérült tudattal élőknek?

A felolvasáson fontos a személyes jelenlét és a részvétel. Sérült gyermekeknél azt szoktuk javasolni, hogy a szülők kerestessék meg a saját levelüket. Az a tapasztalatunk, hogy ilyenkor a sérült gyermek életéről jóval részletesebb információkat tartalmaz a levél.

Kérdés: Olvastathatok-e levelet a kutyámnak, házi kedvencemnek?

A pálmalevelek élő embereknek szólnak, akik betöltöttek a tizenhatodik életévüket. Állatoknak nem készültek levelek.

Kérdés: Megtudhatom-e a levelemből, hogy mi vár az országomra?

A levél rólad szól és neked szól, a te sorsodról beszél. A levelekből nyert tapasztalatainkból egy-egy ország jövőjébe is betekintést kaphatunk. De a levelek alapvetően nem erről szólnak.

Kérdés: Mi van akkor, ha elfelejtek pendrive-ot hozni?

A felolvasótermünkben tudsz nálunk is pendriveot vásárolni, így tudunk neked segítséget nyújtani. Javasoljuk neked, hogy hozz pendriveot, mert hosszú távon nem őrizzük meg a felvételeket és a felolvasás után nem tudjuk neked eljuttatni azokat.

Kérdés: Szabad-e enni a felolvasás napján?

Természetesen, érkezz úgy, hogy jól érezd magad. Egyél, igyál. Legyen rendben az áramlást, töltsd fel magad energiával.

TOVÁBBI KÉRDÉSEID VANNAK A SORSLEVELEKKEL KAPCSOLATBAN?

ÖSSZEÁLLÍTOTTUK NEKED A LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ KÉRDÉSEKET ÉS VÁLASZOKAT.