Istenségek: SHANI (SZATURNUSZ)

SHANI (SZATURNUSZ)

A Shani a Navagraha, a kilenc legfőbb égi energia egyike a hindu asztrológiában. Shani, vagy Sanisvaran a Szaturnusz bolygó megtestesülése, a szombati nap ura.

SHANI, SZATURNUSZ

Kedvezőtlen égi energiák oldása, akadályozó, hátráltató, szaturnuszi hatás tisztítása, blokkok elengedése

Példa a tisztító imára

Kérem a kedvezőtlen égi energiák, blokkok, elakadások leoldását, letisztítását, eltávolítását.

Kérem az életemre ható hátráltató szaturnuszi energiák elengedését, leoldását, tisztítását.

Kérem, hogy legyen meg a tudatosságom, amivel a problémákat megoldandó feladatként látom, legyen meg a kitartásom, hogy a nehézségeket megoldássá alakítsam, legyen meg a megfelelő önbizalmam, bátorságom és határozottságom, hogy a tanulságokat levonva, képes legyek a továbblépésre, önmeghaladásra.

Mitológiai háttér

A hindu hitvilág szerint és az asztrológia szerint mindannyiunk életében vannak kedvezőtlen időszakok. Ezeknek egy részét szaturnuszi hatásnak hívják, amik a Szaturnusz bolygó közel harmincéves évének megfelelően jár körbe az életünkben, elhozva a hét, esetleg egy, kettő, vagy más számú nehezebb esztendőt. A sorsleveleket író különböző Maharishik, a nyugati és a védikus asztrológia kissé másként használja és kalkulálja ezeket a periódusokat, abban azonban egyetértenek, hogy egy-egy ilyen időszak számos kihívást és megtapasztalást hozhat az egyén életébe.

Tekinthetjük ezt a tudatosságunk tesztjének. Aki nem tesz azért, hogy jobbá váljon az élete, nagyobb eséllyel lesz a körülmények passzív áldozata. A szenvedés helyett érdemes a lehetőséget, tanulást, tanulságot megtalálni ezekben a helyzetekben. Egy szemlélyetes példa: ha tudom, hogy esni fog az eső, viszek magammal esernyőt. Ehhez viszont tájékozódnom kell a várható időjárásról, és nem árt, ha már előre rendelkezem esernyővel. Vagyis éljünk körültekintően, tudatosan, átgondoltan.

Szúrja, a napisten, és Cshaja, az árnyék istennőjének gyermeke.

Amikor Shani a születése után először kinyitotta a szemét, nem láthatta a napot, mivel éppen napfogyatkozás volt. Ő a jótevők legnagyobb megjutalmazója és a gonosztevők megrovója. Aki az élete során a gonosz útjára téved, Shani által számos akadályba, árulásba és ármányba botlik. Jellemzően fekete színekkel, fekete ruhában ábrázolják. A kezében kardot, nyilakat, tőröket tart, a hátasállata egy fekete holló. Ő egyúttal a vagyon védelmezője is. Ezáltal segít megvédeni a termést a madaraktól.

shani

GURU, JUPITER

JAVASOLT MANTRA:

Om Sham Shanishcharaya Namaha

A mantra közelítő jelentése:
Megkérem a bőség és az áramlás égi segítőit, hogy segítsék, támogassák törekvéseimet.

A kiejtése egyszerű:
Om sam saniscsaraja namaha

TOVÁBBI KÉRDÉSEID VANNAK A SORSLEVELEKKEL KAPCSOLATBAN?

ÖSSZEÁLLÍTOTTUK NEKED A LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ KÉRDÉSEKET ÉS VÁLASZOKAT.