Istenségek: MURUGAN

MURUGAN

A család, párkapcsolat, szeretet, és a győzelem indiai istensége.

MURUGAN, A CSALÁD ÉS A KAPCSOLATOK VÉDŐJE

Család, szeretet, szerelem, párkapcsolat, gyermekek és a győzelem

Példa a tisztító imára

Kérem az égiek áldását családomra, páromra, gyermekeimre. Kérem, hogy a közös életünk áldottan, békében, szeretetben teljen. Kérem, hogy egymást segítve, támogató szövetségben élhessünk együtt.

Kérem, hogy párommal megvalósíthassuk a közös utunkat, a lehető és elérhető legjobb, legmagasabb szinten. Kérem, hogy közös életünk, testi, lelki és szellemi kapcsolatunk áldott, békés, szeretetteljes legyen.

Kérem, hogy törekvéseimet lehetőség szerint siker és győzelem koronázza.

Mitológiai háttér

Karttikeya, Subramanya, avagy ahogy India déli államaiban hívják, Murugan, a hindu mitológia jól ismert istensége. A születésével kapcsolatban több, különböző történetet is ismerünk. A legendák szerint Agni, a tűz istenének fia, azonban a Skanda Purana mint Siva és Parváti gyermekét említi. Karttikeya Parvátinak nem a méhéből született, mert Rati, Kama (a szerelem istene) házastársa átka miatt nem lehetett várandós.

A történetek szerint a Tarakasura nevű démont kizárólag Siva fia ölhette meg. Nagyon jól tudta, hogy Siva aszkétikus életmódot él és nem fog megházasodni, illetve gyermeke sem lesz. Emiatt Tarakasura érinthetetlenné vált.

Végül Siva elszánta magát és elvette feleségül Parvátit. Mivel Parváti az átok miatt nem eshetett teherbe, Siva elvitte egy barlangba és megkérte, hogy meditáljon. Miközben mindketten meditáltak, a kozmikus energiáikból egy tűzgolyó emelkedett fel. Mivel a többi isten védtelen volt Tarakasurával szemben, elküldték Agnit, a tűz istenét, hogy segítsen nekik és tartsa meg a tűzgolyót. Azonban Siva és Parváti energiája túl erős volt, még ő sem volt képes kibírni a rendkívüli hőséget.

Ezért átadta a tüzet Ganga (Gangesz) istennőnek, de ő sem tudta megtartani. Végül a tűzgolyót egy náderdővel körülvett tóba helyezte. Parváti víz formájában testesült meg, ő volt az egyetlen aki meg tudott küzdeni ezzel az energiával. Végül a tűzgolyó elkezdett átformálódni és egy újszülött jelent meg belőle, akinek hat arca van.
Karttikeyát Sammukha, azaz Hatfejű isten néven is ismerhetjük. A gyermeket a víz hat nimfája, a Krittika plejádjai vették gondjaiba. Ezért lett a neve Karttikeya, azaz Krittika fia. Később Murugan megölte Tarakasurát és az istenek hadvezérévé vált.

Karttikeya egy sötétbőrű fiatalember, dárdával a kezében. A hátasállata a páva, ami az erejét fejezi ki. Karttikeya áldásával sokkal erősebbé válhatunk és megszabadulhatunk a szomorúságtól, a nyomasztó szorongástól. A páváján ülve ő a rossz szokások elpusztítója és az érzéki vágyak meghódítója.

Karttikeya a tökéletességet testesíti meg, illetve az emberek törekvését a tökéletesség felé.

murugan

MURUGAN

JAVASOLT MANTRA:

Om Sharavana Bhavaya Namaha

A mantra közelítő jelentése:
Om – Tisztelet, legmélyebb tisztelgés. Mindenki ébredjen fel!
Sharavana-bhavaya – Murugan egy másik elnevezése.
Namaha – Isteni erő, isteni tisztelet.

A mantra kiejtése:
Om – Ohm, vagy aum
Sharavana-bhavaya – Sha-rah-va-nahbhah-vah-yah
Namaha – Nah-mah-hah

TOVÁBBI KÉRDÉSEID VANNAK A SORSLEVELEKKEL KAPCSOLATBAN?

ÖSSZEÁLLÍTOTTUK NEKED A LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ KÉRDÉSEKET ÉS VÁLASZOKAT.