Istenségek: GANÉSA

GANÉSA

Ganésa, az elefántfejű istenség, a blokkok, akadályok, karmikus terhek könnyítője.

GANÉSA, AZ AKADÁLYOK ELTÁVOLÍTÓJA

Karmikus terhek, nagy blokkok és elakadások oldója

Példa a tisztító imára

Fogalmazz meg a saját szavaiddal egy teremtő imát, gondolatsort. Ebben foglald össze a bocsánatkéréssel, megbocsátással kapcsolatos gondolataidat. Engedd el a fájó helyzeteket, küldj szeretetet az életed nehéz szereplői és helyzetei felé. Rendezd a szálakat, bogozd ki, ami eddig össze volt kuszálódva.
Kérd a régi életeidhez, a múltadhoz és a jelenedhez kötődő karmikus blokkok, akadályok, elakadások tisztítását, könnyítését. Fogalmazd meg konkrétan, milyen nehézségeket érzel magadon, kérd, hogy segítsen hozzá ezek megoldásához, feloldásához.

Mitológiai háttér

Az elefántfejű Ganésa a hindu hitvilág egyik főistene, Siva és párja, Parvati gyermeke.

Indiában úgy tartják, hogy bocsánatkérés nélkül nem mehetünk Isten házába, így minden hindu templom első szentélye, oltára Ganésához kötődik. Itt fejet hajtunk, bocsánatot kérünk bűneinkért, gyakoroljuk a megbocsátást a velünk történtekkel, az ellenünk ártóknak. Ily módon megtisztulva haladhatunk csak tovább, ez a felkészülés és ima elengedhetetlen a további lelki munkához.

Ganésa

GANÉSA

JAVASOLT MANTRA:

Om Gam Ganapataye Namaha

A mantra közelítő jelentése:
Tisztelettel, hálával és alázattal kérem Istent, segítse és támogassa az életemet. Háruljanak el az akadályok az életemből, a napjaim hálával és boldogságban teljenek.

A kiejtése egyszerű:
Om Gam Ganapatajé Namaha

TOVÁBBI KÉRDÉSEID VANNAK A SORSLEVELEKKEL KAPCSOLATBAN?

ÖSSZEÁLLÍTOTTUK NEKED A LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ KÉRDÉSEKET ÉS VÁLASZOKAT.